www.AlamGhaib.com Contac

KAMI MENCARI CAWANGAN SELURUH MALAYSIA / DUNIA

  
MISTERI NUSANTARA PADA 9 JAN 2009

65

5566

Mencari Cawangan Seluruh Malaysia / dunia

Assalammualaikum.Untuk makluman sekiranya anda berhajat untuk mengadakan Pusat Rawatan seperti kami, anda dialu-alukan datang berbincang dengan kami atau terus menghubungi kami melalui 019-4331945.Segala ilmu perubatan akan diturunkan seluruhnya kepada anda untuk tujuan rawatan.Walaubagaimana keputusan bergantung diatas perbincangan.

Segala ilmu yang kami ada akan dicurahkan kepada anda. Selebihnya akan diterang dan diajar sewaktu mengubat penyakit, Anda boleh mengadakan praktikal di tempat rawatan kami, anda boleh berada disini sehari dua untuk tujuan pembelajaran, disini anda akan melihat sendiri cara dan teknik rawatan yang kami lakukan.

 

77 88

Pertapaan diharuskan bagi mereka yang benar-benar serius dalam mendalami ilmu Ghaib.Diatas adalah salah satu tempat pertapaan kami baru-baru ini di Gunung Jerai. Ini merupakan pertapaan kami yang kedua, yang pertama adalah di Bukit Korbu Jalong (Sg. Siput Perak). Dan untuk pertapaan seterusnya adalah di Gunung Ledang, masa belum diberitahu. Namun pertapaan ketiga ini mungkin akan diiringi bersama anak buah yang telah mengambil ILMU JAMPI MUJARAP.

----------------------------------

Date 30/12/2008 Petang tadi kami diarahkan untuk menjejak cucu Tuan Syekh Osman, Ujian kali ini berbeza, dimana kami langsung tidak diberi peluang untuk berhubung dengan Pendamping untuk mendapatkan bantuan,kami harus mencarinya sendiri dimana cucu Tuan Syekh Osman, masa selama 40 hari diberikan..Kami ke Bendang Selinsing (Kuala Kangsar), disana kami bertemu dengan Tuan Hj Talip yang berumur dalam lingkungan 90 thn,beliau pernah berguru dengan Tuan Syekh Osman, 3 jam kami disana mendengar cerita berkenaan dengan ilmu yang dimiliki Tuan Syekh Osman, beliau juga tidak mengetahui dimana cucunya berada.Cuma beliau berpendapat cucunya mungkin berada di Geluk (lenggung).Pencarian akan diteruskan....................(kami memohon sesiapa yang mempunyai maklumat)

--------------------------------

Date 31/12/2008 Terima kasih kepada Zaidi bin Zain (ipoh) dan Hj Sufian (Kuala Kangsar) kerana sudi tampil memberi maklumat.Sebagaimana yang diceritakan Hj. Sufian Rumah Tuan Syekh Osman terletak di kg Gelup, Disana terdapat 3 orang anaknya.Anak pertama Abu Bakar telah mewarisi keseluruh ilmu Tuan syekh Osman, tetapi beliau baru saja meninggal baru-baru ini.Namun waris-waris yang lain masih ada disana, insallah kami akan kesana esok hari.

----------------------------------

Date 1/1/2009 Alhamdulillah.Kami berjaya menjejaki anak Tuan Syekh Osman.Sebelum Tn Syekh Osman menigggal beliau sudah berpesan kepada anak dan pengikutnya, dimana tidak sesiapa pun boleh menceritakan kisahnya kepada orang lain.Walau bagaimana pun anaknya Ibrahim pernah melihat dengan matanya sendiri, anak murid Tn Syekh Osman akan diuji dengan senapang bagi menamatkan ujian.Salah seorang anak murid Tuan Syekh Osman (orang kanan) masih ada sehingga sekarang Ustaz Hassan namanya.Ibrahim membawa kami mengziarahi kubur Tn Syekh Osman.Sewaktu pulang kami terus menjejak rumah Ustaz Hassan, alhamdulillah kami bertemu denganya. Ujian seterusnya hari ke 24 kami harus tidur di rumah Ustaz Hassan.2
TUAN SYEKH OSMAN

 

    3   4   7
   
Bekas Anak Murid
 
Dari kanan, No 2 Ibrahim
 
Kubur Tn Syekh Osman

 

8   9
Di tengah adalah Ustaz Hassan
 
Di tengah adalah Ustaz Hassan

 

 

Date 13/1/2009 17/1/2009 kami akan ke rumah Ustaz Hassan.Hari ini Rancangan majalah3 akan datang ke Pusat Rawatan kami.

------------------------------------

Date 17/1/2009 Ustaz Hassan sedang terbaring sakit, namun semangat beliau masih kuat. Masih mampu bergurau senda denga kami."MATI KERANA TIDAK BERSEDIA DAN KEBULURAN".Kami bermalam disana. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.

99 `

97      90

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Date 17/1/2009 Ustaz Hassan sedang terbaring sakit, namun semangat beliau masih kuat. Masih mampu bergurau senda denga kami."MATI KERANA TIDAK BERSEDIA DAN KEBULURAN".Kami bermalam disana. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.

Date 24/2/2009 Pertapaan bagi yang telah mengambil ilmu jampi mujarap akan bermula pada
Pada 6/3/2009 bertolak jam 3 ptg ke Bukit Korbu Jalong (Sg. Siput Perak) Pulang Pada 9/3/2009 jam 9 pagi. SILA SIAPKAN BAJU SILAT HITAM,SELEMPANG KUNING,TALI PINGGANG MERAH,SONGKOK HITAM dan SENJATA.

Date 9/3/2009 Alhamdullih.Pertapaan selendang 3 telah selesai dijalankan.5 orang telah berjaya bergelar wakil panglima.Ilmu salam jabat berantai akan diperturunkan tidak lama lagi proses memakan masa selama 6 minggu.

90
Dari Kanan Atas Rozahan,Hafiz,Hizri,Halim dan Zamri
Dari kanan Bawah Sallehin,Kamal dan Faizal


Date 14/3/2009 Jam 12.30 mlm. Latihan pertama salam jabat berantai telah disempurnakan dengan baik oleh Halim,Hizri dan Hafis.Alhamdulullah Mereka telah lulus.Latihan kedua belum diberitahu.


Date 21/3/2009
Alhamdulillah, Jam 12.30 mlm 3 buah persilatan baru telah disempurnakan dengan baik oleh Zamri,Halim,Hafiz dan Hizri.


Date 23/3/2009
Pertapaan untuk sesi kedua bermula pada bulan Mei ini, masa belum diberitahu, hanya 5 orang sahaja yang layak untuk pertapaan seterusnya. Wali 10 berpesan, hanya mereka yang ditimpa musibah sahaja dikecualikan dalam latihan kita. 26/6/2009 adalah hari pertapaan untuk kami bertiga di Gunung Ledang.

Date 26/3/2009 5 orang bertambah kepada 7 orang yang akan mengikuti pertapaan ini. Siapa belum diberitahu.